MUSIIKKI

”Nykyaikana nuoren on usein vaikea elää uskoaan todeksi arjen keskellä. Musiikin kautta meille on avautunut tie kertoa siitä, mikä on oikeasti tärkeää. Tämä levy on tapamme sanoa se.”
( Sinun jäljissäsi – levy 2006 )

Virallinen yhteinen musiikkiuramme alkoi vuonna 2005 Gospelstars-nimisen laulukilpailun kautta. Jenni osallistui kilpailuun ja pyysi Nooraa säestäjäkseen. Koimme, että instrumenttimme sointuivat yhteen ja iloksemme muutkin ihmiset tuntuivat huomanneen sen, sillä aloimme saada vähitellen keikkapyyntöjä.

Esiintymisten myötä ihmiset alkoivat kysyä löytyykö musiikkiamme äänitteenä. Aluksi ajatus tuntui kaukaiselta, mutta Jennin isän rohkaisun ja ajatuksen kypsymisen myötä saimme vähitellen kipinän oman cd-levyn tekemiseen. Palaset loksahtivat paikoilleen saatuamme äänittäjäksemme ja miksaajaksemme ammattitaitoisen Jyrki Jämsenin. Äänitimme yhdessä päivässä 11 kappaletta Kouvolan seurakunnan Maria-salissa, ja ensimmäinen levymme Sinun jäljissäsi oli valmis marraskuussa 2006. Levyn kautta saimme mahdollisuuden tuoda uskoamme esiin meille luontevalla ja rakkaalla tavalla. Halusimme lahjoittaa levyn tuoton hyväntekeväisyyteen. Kouvolan seurakunnan kautta tuimme vuoden 2006 Yhteisvastuukeräystä, jonka teemana oli ”Ehjä lapsen mieli”.

Sinun jäljissäsi – levyn myötä keikkapyyntömme lisääntyivät. Esiinnyimme muun muassa erilaisissa seurakuntien ja sotaveteraanien tilaisuuksissa sekä yksityisissä juhlissa. Jouluesiintymisten myötä meiltä alettiin kysellä joululevyä. Edellisen projektin hyvän fiiliksen innoittamana kiinnostuimme ajatuksesta ja vuonna 2007 valmistui Pieni Joulusydän – äänite. Yksinkertaisuus, hengellisyys ja hyväntekeväisyys olivat elementtejä, jotka halusimme säilyttää. Muutoksena edelliseen siirryimme kuitenkin työstämään levyämme Jyrkin kotistudioon Kuusankoskelle. Iloksemme saimme levylle myös muita instrumentteja. Monitoimimiehemme Jyrki vastasi kitarasta, bassosta, rummuista ja muista lyömäsoittimista. Pia Hoikkala (os. Grönvall) toi puolestaan huilulla oman panoksensa levylle. Tuttavamme Kale Vaijan ansiosta saimme äänitteelle upean oman nimikkokappaleen. Hyväntekeväisyyskohteeksemme muotoutui Sydänlapset ja aikuiset ry. Julkaisimme levyn Kuusankoskitalolla järjestetyssä Pieni Joulusydän – konsertissa yhteistyössä muiden paikallisten muusikoiden sekä Sydänlapset ja aikuiset ry:n kanssa.

Vuodet 2008 ja 2009 olivat kiireisiä. Keikkailun ohessa kirjoitimme ylioppilaiksi ja suoritimme Pohjois-Kymen musiikkiopistossa tutkintoja. Halusimme jatkaa yhteistyötämme ja mielessä pyörikin kaukaisesti ajatus kolmannesta cd-levystä, mutta tulevat elämänmuutokset mahdollisine opiskelupaikkoineen ja muuttoineen toivat epävarmuutta suunnitelmiimme. Jennin isän Jyrin saama näky tulevan levyn teemasta kuitenkin pysäytti meidät. Pohdinnan jälkeen päätimme tarttua haasteeseen, sillä koimme, että meillä on edelleen sanottavaa. Kolmas cd-levymme, Rauha, valmistui maaliskuussa 2010. Hengellinen sanoma muodostaa edelleen levyn ytimen, mutta saimme mahdollisuuden monipuolistaa musiikillista ilmaisuamme Jyrkin (kitara, basso, rummut, urut), Aleksin (sello) ja Hanna-Maijan (huilu) avulla. Vuonna 2007 alkanut yhteistyö hengellisen radiokanava Radio Dein kanssa jatkui. Iloksemme saimme myös mahdollisuuden toimia yhteistyössä kristillisen televisiokanava TV7:n kanssa. Uusimman levyn tuotto menee TV7-kanavan Lasten Taivas – ohjelmatuotannon hyväksi.
Rauha-levyn nimikkokappaleen synty tuntuu ihmeeltä. Kohtasimme kappaleen valmistumisen osalta vastoinkäymisiä ja pelkäsimme, ettei se valmistu lainkaan. Eräs tuttavamme lupasi kuitenkin auttaa meitä ja soitti musiikista kiinnostuneelle ystävälleen, Hanna Korhoselle. Puhelun tulos tuntuu uskomattomalta; Hanna kertoi, että hänen päässään oli alkanut edellisenä aamuna soida melodia, jonka ympärillä pyöri sana rauha. Kaikkein ihmeellisintä on, ettei Hannalla ollut minkäänlaista tietoa tulevasta levystämme tai sen teemasta.

Uuden levymme sisäkannessa tiivistyy ajatuksemme rauhasta:

”Aikamme on levotonta – tuntuu, että hektinen elämänrytmi valtaa meidät kokonaan. Joudumme liian usein kohtaamaan itsessämme ja ympärillämme tuhoa, kärsimystä, toivottomuutta, sotia ja kuolemaa.
Mielestämme juuri tällä hetkellä korostuukin ihmisen kaipuu rauhaan itsensä, toisten ihmisten, ympäristön ja Jumalan kanssa. Toivomme, että sinulla olisi hetki aikaa istua alas, hiljentyä ja kokea levymme kautta pieni pala rauhaa.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s